Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа по хърватски

 Зеленчукова супа по хърватски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 4 картофа
• 2 моркова
• 1 глава червен лук
• 1 малка червена чушка
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 к.ч. сметана
• 1 л зеленчуков бульон
• 3 с.л. царевица от консерва
• 3 с.л. грах от консерва
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. сос “Уорчестър”
• 1/2 ч.л. “Вегета”
• 1 връзка магданоз
• 1 щипка лют червен пипер
• 1 щипка пресен босилек
• 60 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в по-голямата част от маслото и малко вода. Последователно добавяме нарязаните чушка и моркови, а след 5 мин – нарязаните на кубчета картофи. Постепенно наливаме затопления бульон.

В останалото масло запържваме брашното, размито с малко вода, и при непрекъснато бъркане го сипваме в супата. Прибавяме сметаната, царевицата и граха.

Наливаме соса в супата и овкусяваме. Отстраняваме от огъня и поръсваме с магданоз и босилек.

При сервирането във всяка купа слагаме по малко от кашкавала.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало