Продукти: (за 4 порции)
• 500 г домати
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. кускус
• 3-4 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. горещо мляко
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• Магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното в сгорещеното масло. Разреждаме запръжката с 4 ч.ч. гореща вода и оставяме да възври.
Прибавяме обелените и настъргани домати и кускуса. Варим на умерен огън.
Преди да отстраним супата от огъня прибавяме горещото мляко и ситно нарязан магданоз.
При поднасянето поръсваме супата с настърган кашкавал.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...