Кулинарни рецепти » Сладкиш с ябълки и орехи

 Сладкиш с ябълки и орехи

Продукти:

· 250 г къси макарони
· 400 г кисели ябълки
· 200 г извара
· 1 ч.ч. счукани орехи
· 1 к.ч. стафиди
· 2 яйца
· 1 ч.ч. захар
· 1 пакетче краве масло
· 1 пакетче канела
· сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в леко подсолена вода и ги отцеждаме. Заливаме ги с 2 с.л. разтопено масло и разбъркваме. Прибавяме обелените и нарязани на дребни кубчета ябълки, изварата, орехите, стафидите, разбитите яйца, половината от захарта и от канелата. Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намазана с масло тавичка.

Покриваме с алуминиево фолио и печем 1 час на 200°С. Отсраняваме фолиото и поръсваме останалата канела, разбъркана с 2 с.л. захар. Слагаме тук там люспи от останалото масло и печем още 30 мин на 100°С. Накрая поръсваме останалата захар и държим във фурната, докато захарта се разтопи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало