Кулинарни рецепти » Юфка с ябълки

 Юфка с ябълки

Продукти: (за 5 порции)

· 300 г юфка
· 4 ч.ч. прясно мляко
· 60 г краве масло
· 5 яйца
· 1 к.ч. захар
· 500 г ябълки
· 1 ч.л. канела
· 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Сваряваме юфката в леко подсолена вода и я отцеждаме в гевгир.

Обелените и почистени от семките ябълки настъргваме на едро ренде. Смесваме ги с юфката и ги прехвърляме в намазнена тавичка.

Разбиваме до побеляване яйцата със захарта. Прибавяме ароматизираното с ванилията мляко и разтопеното /но не препържено/ масло.

Заливаме с тази смес юфката и я печем в умерена фурна до равномерно поруменяване. Преди сервиране наръсваме с канела.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало