Продукти: (за 4 порции)
· 250 г спагети /1/2 пакет/
· 1 глава броколи
· 3 с.л. зехтин
2 тиквички
3 скилидки чесън
· 2 с.л. краве масло
· 150 мл пилешки бульон
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме броколите на розички, които бланшираме 4-5 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме и ги обливаме със студена вода.
Загряваме зехтина на умерен котлон и задушаваме 4 мин нарязаните на кубчета тиквички. Прибавяме маслото и счукания чесън и задушаваме още 2 мин, бъркайки периодично. Прибавяме броколите, обръщаме ги в мазнината и наливаме топлия пилешки бульон. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме сместа да къкри още 3-4 мин.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги смесваме със зеленчуците.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...