Продукти: (за 5 порции)
• 250 г печурки
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 корен от магданоз
• 5 с.л. краве масло
• 500 мл зеленчуков бульон
• 2 картофа
• 1 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• 1 к.ч. прясно мляко
• копър, магданоз
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
В 3 с.л. мазнина задушаваме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета морков и магданозен корен. След 5-6 мин прибавяме нарязаните на парченца гъби, разбъркваме ги със зеленчуците и наливаме бульона.
Щом бульона заври, слагаме нарязаните на кубчета картофи и наливаме вода /или още бульон/, така че течността да стане около 1,2 л. Варим на тих огън, докато се сварят картофите.
Запържваме в останалата мазнина препеченото брашно, отстраняваме от огъня и когато запръжката се охлади, разреждаме с 1 к.ч. от чорбата и сипваме в тенджерата. Подправяме с лимонов сок и сол.
Разбиваме жълтъците, наливаме прясното мляко, разреждаме застройката с 2-3 с.л. от чорбата и я сипваме в тенджерата. Преди поднасяне поръсваме с магданоз и копър.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...