Продукти:
• 5 кг шипки
• 3 кг захар
• 25 г хлебна мая
Начин на приготвяне:
Измиваме добре пресните шипки и поставяме в съда за ферментация. Приготвяме сироп от захарта и 7 л вода. Варим 20 минути.
Сипваме охладения сироп в съда с шипките. Прибавяме маята и оставяме сместа да ферментира при стайна температура.
Виното е най-вкусно е, когато ферментацията е най-бурна. Прецеждаме и наливаме в бутилки.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...