Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг тлъсто овнешко месо с костите
• 3 глави лук
• 2 глави целина
• 1-2 сухи люти чушлета
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на големи парчета. Заливаме с 8 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън.
След 1 час прибавяме лука, разрязан на четвъртинки, както и нарязаната на малки кубчета целина. Посоляваме на вкус, поръсваме със стритите люти чушлета и варим, докато месото омекне напълно.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...