Кулинарни рецепти » Елховска баница

 Елховска баница

Продукти:

• 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване
• 1 к.ч. вода
• 2 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 1/2 ч.л. оцет
• 500 мл прясно мляко
• 50 г ориз
• 6 яйца / 2 за тестото и 4 за плънката/
• 100 г захар
• сол


Варим млякото с ориза, докато получим средно гъста каша. Оставяме да изстине и прибавяме захарта и разбитите яйца.

Пресяваме брашното, смесваме го със сол по вкус, прибавяме олиото и разбитите яйца и месим като сипваме по малко от водата, към която сме прибавили оцета. Месим, докато получим средно меко тесто.

От добре измесеното тесто разточваме 4-5 кори. Нареждаме корите в предварително намаслена и набрашнена тава, като между корите обилно ръсим с разтопено масло.

Слагаме да се пече в умерена фурна. Когато баницата се изпече добре и листовете се позачерви, заливаме с приготвената млечна смес и връщаме баницата във фурната да се запече.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало