Кулинарни рецепти » Скумрия с кисело мляко

 Скумрия с кисело мляко

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета пушена скумрия
• 1 главичка зелен лук и перата на 2-3 стръка
• 1 връзка репички
• 1 кофичка кисело мляко
• 50 г трапезна майонеза
• 1 ч.л. лимонов сок
• магданоз, копър
• бял пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме млякото и майонезата, посоляваме, подправяме с бял пипер и прибавяме нарязания на ситно лук, както и нарязаните на колелца пера зелен лук.

Част от репичките режем на тънки филийки и ги прибавяме към млякото заедно с наситнените зелени подправки и лимоновия сок. Разбъркваме добре.

Обелваме филетата от кожата, обезкостяваме ги и ги подреждаме в голяма чиния. Заливаме с част от соса и поръсваме останалите репички, които сме настъргали.

Доналиваме соса и сервираме с тънки филийки ръжен хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало