Кулинарни рецепти » Телешко с рибен сос

 Телешко с рибен сос

Продукти:

• 600 г крехко телешко месо
• 1 ч.ч. олио
• 2 скилидки чесън
• 100 г риба тон
• 5-6 филета от сардела
• сокът от 1 лимон
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. сметана
• 8 с.л. сухо бяло вино
• 1 ч.л. ябълков оцет
• 1/2 ч.л. захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и подсушаваме месото. Слагаме го в тавичка, наливаме 2 с.л. олио и малко вода и изпичаме добре в умерено загрята фурна. Нарязваме изпеченото месо на тънки филийки, които подреждаме ветрилообразно в широка чиния за сервиране.

Отделно сваряваме рибата в подсолена вода, след което я размачкваме на пюре. Прибавяме счукания чесън, жълтъците и лимоновия сок. Разбъркваме и капка по капка сипваме останалото олио, като не преставаме да бъркаме. След това прибавяме сметаната и виното и продължаваме да бъркаме, докато получим гъст сос.

Подправяме соса със захарта, оцета, черен пипер и сол и го изливаме върху месото. Оставяме предястието да престои 15-20 мин в хладилник и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало