Кулинарни рецепти » Телешко с рибен сос

 Телешко с рибен сос

Продукти:

• 600 г крехко телешко месо
• 1 ч.ч. олио
• 2 скилидки чесън
• 100 г риба тон
• 5-6 филета от сардела
• сокът от 1 лимон
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. сметана
• 8 с.л. сухо бяло вино
• 1 ч.л. ябълков оцет
• 1/2 ч.л. захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и подсушаваме месото. Слагаме го в тавичка, наливаме 2 с.л. олио и малко вода и изпичаме добре в умерено загрята фурна. Нарязваме изпеченото месо на тънки филийки, които подреждаме ветрилообразно в широка чиния за сервиране.

Отделно сваряваме рибата в подсолена вода, след което я размачкваме на пюре. Прибавяме счукания чесън, жълтъците и лимоновия сок. Разбъркваме и капка по капка сипваме останалото олио, като не преставаме да бъркаме. След това прибавяме сметаната и виното и продължаваме да бъркаме, докато получим гъст сос.

Подправяме соса със захарта, оцета, черен пипер и сол и го изливаме върху месото. Оставяме предястието да престои 15-20 мин в хладилник и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало