Продукти за 4 порции:
• 4 кори за баница
• половин пиле
• 3 глави лук
• 3 големи домата
• 1 яйце
• 1 к.ч. краве масло
• 4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето, обезкостяваме го и го нарязваме на ситно. Нарязваме лука на ситно и пържим в олиото, докато омекне. Прибавяме обелените и настъргани домати и задушаваме 10 мин. Добавяме пилешкото месо, поръсваме с наситнен магданоз, черен пипер и сол и разбъркваме.
Разстиламе корите, поръсваме ги с разтопено масло и разпределяме плънката върху тях. Навиваме всяка кора на руло и ги нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре намазваме с жълтъка от яйцето, поливаме с 2-3 с.л. разтопено масло и печем около 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...