Кулинарни рецепти » Баница с пилешко месо

 Баница с пилешко месо

Продукти за 4 порции:

• 4 кори за баница
• половин пиле
• 3 глави лук
• 3 големи домата
• 1 яйце
• 1 к.ч. краве масло
• 4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето, обезкостяваме го и го нарязваме на ситно. Нарязваме лука на ситно и пържим в олиото, докато омекне. Прибавяме обелените и настъргани домати и задушаваме 10 мин. Добавяме пилешкото месо, поръсваме с наситнен магданоз, черен пипер и сол и разбъркваме.

Разстиламе корите, поръсваме ги с разтопено масло и разпределяме плънката върху тях. Навиваме всяка кора на руло и ги нареждаме в намаслена тавичка. Отгоре намазваме с жълтъка от яйцето, поливаме с 2-3 с.л. разтопено масло и печем около 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало