Продукти:
• 1 пакет готово бутер тесто
• 500 г ябълки
• 1 к.ч. захар
• 1-2 с.л. стафиди
• 1/2 ч.л. канела
• 1 жълтък за намазване
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Накисваме стафидите в топла вода и след това ги отцеждаме. Обелваме ябълките и ги настъргваме. Прибавяме накиснатите стафиди, канелата и захарта и разбъркваме.
Разстиламе бутер тестото върху кърпа и разпределяме върху него плънката. После с помощта на кърпата внимателно навиваме тестото на руло. Слагаме го в тавичка с ръба надолу и го намазваме с жълтъка, разбит с 1 с.л. вода. Печем 20 мин при температура 200°С.
Поръсваме щрудела с пудра захар, докато е още горещ.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...