Продукти:
• 1,5 кг ябълки
• 2 пакета фини кори
• 130 г краве масло
• 50 г стафиди
• 100 г галета
• 100 г захар
• 50 г пудра захар
• канела
Начин на приготвяне:
Разгъваме корите и всеки лист намазваме със запържените в масло галета. Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги размесваме със стафидите и захарта.
Ръсим ябълковата смес върху корите, отделени две по две, и нареждаме в намазана с масло тавичка. Печем в умерена фурна.
След като изстине, поръсваме щрудела с пудра захар, смесена с малко канела.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...