Продукти:
• 1,5 кг ябълки
• 2 пакета фини кори
• 130 г краве масло
• 50 г стафиди
• 100 г галета
• 100 г захар
• 50 г пудра захар
• канела
Начин на приготвяне:
Разгъваме корите и всеки лист намазваме със запържените в масло галета. Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги размесваме със стафидите и захарта.
Ръсим ябълковата смес върху корите, отделени две по две, и нареждаме в намазана с масло тавичка. Печем в умерена фурна.
След като изстине, поръсваме щрудела с пудра захар, смесена с малко канела.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...