Продукти:
• половин пакет бутер тесто
• 500 г вишни
• 1 к.ч. ром
• 1 к.ч. захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разточваме бутер тестото на кръгла кора с която обхващаме дъното на кръгла форма за печене с незалепващо покритие.
Разделяме вишните на половинки и изваждаме костилките. Смесваме ги със захарта, ванилията и рома и възваряваме докато се втечнят.
Изсипваме върху бутер тестото и печем в силна фурна. Поднасяме баницата охладена.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...