Продукти:
• 1,5 кг ябълки
• 1 ч.ч. грис
• 1 ч.ч. брашно
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 непълна ч.ч. разтопено краве масло
• 1 бакпулвер
• 1-2 ч.л. канела или ванили
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В дълбок сух съд слагаме гриса, брашното, 1 ч.ч. захар, бакпулвера и размесваме добре.
Обелваме ябълките, настъргваме ги на едро ренде, прибавяме останалата захар и канелата и разделяме на три равни части.
В намаслена тавичка посипваме на равномерен пласт 1 ч.ч. от грисовата смес, отгоре разтиламе 1/3 от ябълките, пак посипваме с грисова смес и пак с ябълки. Повтаряме това още веднъж, така че последният пласт да е от ябълки. Поливаме щрудела с разтопеното масло и печем в умерена фурна.
Опечения щрудел поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...