Кулинарни рецепти » Баница с вишни /кайсии, праскови/

 Баница с вишни /кайсии, праскови/

Продукти:

• 1 пакет /250 г/ фини кори
• 500 г вишни /кайсии, праскови/
• 1 к.ч. захар
• 2 с.л. канела
• 1 ч.л. канела
• 2-3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Изчистваме вишните от костилките, смесваме ги със захарта, галетата и канелата и разстиламе получената смес между корите, които предварително сме разделили на два пласта и сме положили първия в намаслена тава. Поръсваме баницата с мазнина и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало