Продукти:
• 1 кг брашно
• половин кофичка кисело мляко
• 4 яйца
• 3 с.л. олио
• 1 щипка сол
• 30 г мая
• 2-3 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с хладка вода. Омесваме средно меко тесто от брашното, размитата мая, захарта, разбитите яйца, солта и олиото. Оставяме тестото да втасва около 1 час, отново хубаво омесваме и го разделяме на 7 равни топки.
От всяка топка размесваме с малко олио и с намаслени ръце дебела лента, която усукваме и привързваме. Нареждаме шесте ленти в кръг в тавата, като между тях оставаме растояние, за да имат място да втасат, а седмата слагаме в средата. Намазваме отгоре с разбития жълтък и малко вода и печем в умерена фурна.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...