Продукти:
• 500 г готови кори
• 250 г захар
• 200 г счукани орехи
• 150 г стафиди
• 200 г мармалад
• 250 г краве масло
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
В намазнена тавичка нареждаме една върху друга 6 кори, като между всяка мажем с разтопено масло. Върху шестия пласт ръсим захар, орехи, стафиди, настъргана лимонова кора и намазваме тънък слой мармалад. Покриваме пак с 5-6 кори като всяка напръскваме или намазваме с масло.
Заливаме питата с останалото масло и печем в предварително загрята умерена фурна. Можем преди сервиране всяко парче да украсим със шприцована разбита сметана.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...