Продукти:
• 500 г брашно
• 1 с.л. мая за хляб
• 1 яйце
• 1 ч.ч. олио
• 4 стръка праз
• 150 г натрошено сирене
• 8 домата
• сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята на кашица с малко хладка вода и брашно и я оставяме на топло да втаса. После от брашното, разбитото яйце, втасалата мая, половината от мазнината, 1-2 щипки сол и хладка вода омесваме средно меко тесто. Оставяме тестото да втаса.
Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в останалата мазнина, докато омекне. После го смесваме с настърганото сирене.
Разделяме втасалото тесто на две половини. Разстиламе едната половина в намаслена тавичка и отгоре разпределяме сиренето с праза. Върху тях нареждаме нарязаните на кръгчета домати и покриваме отгоре с втората половина от тестото.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...