Продукти за 6 порции:
• 1,2 кг картофи
• 75 г краве масло
• 3 глави лук
• 50 г бекон
• 1 връзка пресен лук
• суха чубрица
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Печем картофите с кората 1 час и 15 мин в силна фурна. В 25 г масло задушаваме 10 мин нарязания на много ситно стар лук и наситнения бекон.
Пасираме обелените картофи, подправяме със сол, черен пипер и чубрица и прибавяме наситнените пера на пресния лук. Разбъркваме много добре.
Към бекона прибавяме остатъка от маслото и щом се стопи смесваме с картофеното пюре. Бъркаме на бавен котлон около 5-6 мин, докато не получим еднородна маса, която оформяме на питка. Прехвърляме питката в намаслена тава и печем във фурната до поруменяване.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...