Кулинарни рецепти » Гарнирана пита

 Гарнирана пита

Продукти:

• 150 г хлебно тесто
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 домата
• 2 с.л. олио
• 200 г шунка
• магданоз, риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разточваме тестото в кръг с размерите на тавичката, която ще използваме. Слагаме го в намаслената тавичка и оставяме да престои на топло 10 мин.

Нарязваме на ситно лука, чесъна и магданоза, а доматите измиваме и нарязваме на кръгчета. Щом тестото се вдигне, слагаме го в умерена фурна за 10 мин.

Запържваме лука и го поръсваме със сол и черен пипер.

Изваждаме питата от фурната и разпределяме върху нея шунката, нарязана на ситно, чесъна и лука. Поръсваме с риган и покриваме с резенчетата домати. Най-отгоре поръсваме с магданоза, печем още 20 мин и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало