Кулинарни рецепти » Гарнирана пита

 Гарнирана пита

Продукти:

• 150 г хлебно тесто
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 домата
• 2 с.л. олио
• 200 г шунка
• магданоз, риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разточваме тестото в кръг с размерите на тавичката, която ще използваме. Слагаме го в намаслената тавичка и оставяме да престои на топло 10 мин.

Нарязваме на ситно лука, чесъна и магданоза, а доматите измиваме и нарязваме на кръгчета. Щом тестото се вдигне, слагаме го в умерена фурна за 10 мин.

Запържваме лука и го поръсваме със сол и черен пипер.

Изваждаме питата от фурната и разпределяме върху нея шунката, нарязана на ситно, чесъна и лука. Поръсваме с риган и покриваме с резенчетата домати. Най-отгоре поръсваме с магданоза, печем още 20 мин и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало