Продукти: (за 6 порции)
• 350 г тиквички
• 175 г брашно
• 40 г краве масло
• 40 г свинска мас
• студена вода за тестото
• 6 пера пресен лук
• пресен естрагон
• 2 яйца
• 100 мл сметана
• 100 мл прясно мляко
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги заливаме с толкова кипяща вода, колкото да се покрият. Киснем ги 5 мин.
Пресяваме брашното със солта и прибавяме омекналото на стайна температура масло и свинската мас. Измесваме добре. Към получените тестени трохи прибавяме толкова студена вода, че да измесим гладко и еластично тесто. Разточваме го на кора с дебелина 1 см.
Намазняваме кръгли сладкарски формички с диаметър 10-11 см и разстиламе по дъното и стените им тестото.
Смесваме отцедените тиквички, нарязаните на ситно лук и естрагон, разбитите с млякото и сметаната белтъци, сол и черен пипер. Разбъркваме добре сместа и пълним кошничките. Печем 25-30 мин на 200°С.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...