Кулинарни рецепти » Флам кухен с бекон

 Флам кухен с бекон

Продукти:

• 200 г брашно
• 2 с.л. олио
• 125 мл вода
• 200 г заквасена сметана
• 1-2 глави лук
• 100 г пушен бекон
• сол

Начин на приготвяне:

От брашното, олиото, водата и малко сол замесваме меко тесто. Нарязваме лука на тънки филийки, а бекона – на лентички.

Разточваме тестото на много тънка кора и го намазваме със сметаната. Отгоре разстиламе лука и бекона. Печем 15-20 мин в силно загрята фурна, докато блатът стане хрупкав.

Автор: Диана Георгиева

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало