Продукти:
• 500 г готово тесто
• 500 г домати
• 4 стръка босилек
• 4 скилидки чесън
• 3 с.л. зехтин
• 100 мл олио
• 1 ч.л. захар
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 80 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на тънки филийки и им махаме семките.
В намаслена тавичка разстиламе на тънък слой тестото. Покриваме с доматите поръсваме със сол, захар и стрития бульон. Напръскваме пицата със зехтина. Печем в силна фурна 20 мин.
Счукваме чесъна и го объркваме с наситнения босилек. Наливаме на струйка олиото и прибавяме настъргания кашкавал. Трябва да получим гъста каша, която подправяме с черен пипер. Намазваме пицата с тази каша и печем още 6-8 мин.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...