Продукти: (за 4 порции)
• 300 г моркови
• бялата част на 1 стрък праз
• 500 г картофи
• 3 яйца
• 1 с.л. брашно
• 4 тънки филийки пушена шунка
• 2 домата
• 1 малка чушка
• 100 г настърган кашкавал
• 8 маслини
• 1 стръкче пресен розмарин
• суха чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме морковите и картофите на едро ренде, прибавяме наситнения лук, яйцата и брашното. Подправяме със сол, черен пипер и суха чубрица.
На дъното на намаслена кръгла тавичка слагаме 2 филийки шунка. Изсипваме картофената смес и подравняваме. Печем 20 мин на 200°С.
Нарязваме доматите и чушката на тънки филийки. Разпределяме ги върху пицата, като слагаме парченца маслинки, останалата шунка, нарязана на лентички и тънки парченца кашкавал. Наръсваме с розмарин и печем още 10 мин.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...