Продукти:
• 2,5 кг тиква (цяла)
• 100 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 50 г стафиди
• 250 г ябълки
• 100 г захар
• 2 г канела
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре тиквата. Отрязваме капаче от страната на дръжката. Изваждаме семките, влакнестата част и издълбаваме тиквата от месото.
Нарязваме изваденото месо на ситно. Прибавяме сварения в подсолена вода ориз, стафидите, нарязаните на резенчета и почистени ябълки, смляната канела и част от разтопеното прясно масло. Разбъркваме получената плънка и напълваме с нея тиквата.
Покриваме с отрязаната горна част, поставяме я в намазаната с част от прясното масло тава и печем в умерена фурна. Поръсваме готовата тиква с разтопено масло.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...