Кулинарни рецепти » Пъстърва със сос

 Пъстърва със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г филе от пъстърва
• 1 ч.ч. оцет
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 корен магданоз
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 жълтъка
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пъстървата и оставяме да престои 30 мин. След това я варим в смес от оцета и 1 ч.ч. вода, към които сме прибавили нарязаните корен от магданоз, целина и морков, ситно нарязаните лук и чесън, черния пипер и дафиновия лист.

Запържваме брашното, разреждаме с виното и малко вода и варим около 15 мин. След това сваляме от огъня, подправяме с жълтъците и заливаме рибата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало