Продукти:
• 500 г брашно
• 10 г мая
• 3 яйца
• 200 г захар
• 150 г свинска мас
• сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме половината от брашното. Размиваме маята с малко вода и я прибавяме към брашното. Омесваме тесто, което покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса.
След като тестото втаса, прибавяме останалото брашно, яйцата, захарта, солта и малко по малко разтопената мас, като непрекъснато месим.
От тестото оформяме плетеница, която поставяме в намаслена тавичка и оставяме да втаса. Изпичаме във фурна загрята до 200°С.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...