Продукти:
• 2 яйца
• 70 г пудра захар
• 100 г моркови
• 70 г орехи
• 40 г галета
• 1 ванилия
• шипков мармалад
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците, заедно със захарта до побеляване. Добавяме настърганите орехи и ванилията. Внимателно съединяваме с белтъците, които сме разбили заедно със счуканите орехи.
Изсипваме сместа в намазана и посипана с галета кексова форма. Печем 40 - 50 минути в умерено загрята фурна, без да отваряме, за да не спадне сладкишът.
След като сладкишът изстине, го нарязваме на ленти, които слепваме с мармалад и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...