Продукти:
• 250 г краве масло
• 250 г пудра захар
• 4 яйца
• 2 ч.ч. брашно
• 500 г кайсии
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото и пудрата захар в продължение на 20 мин с миксер. Прибавяме жълтъците и продължаваме биенето още 10 мин, след което добавяме 1 ч.ч. брашно.
В отделен съд разбиваме белтъците на гъст сняг и прибавяме към тях 1 ч.ч. брашно. Съединяваме внимателно двете смеси и разбъркваме много леко, за да не спаднат белтъците. Изсипваме тестото в намазана с масло и поръсена с брашно правоъгълна тава.
Измиваме кайсиите, нарязваме ги на половинки по дължина и ги нареждаме върху тестото на разстояние една от друга с отвора нагоре. Печем в силна фурна.
След като сладкишът изстине, нарязваме го на квадратни форми, като внимаваме кайсията да остане в средата.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...