Продукти:
• 250 г краве масло
• 250 г пудра захар
• 4 яйца
• 2 ч.ч. брашно
• 500 г кайсии
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото и пудрата захар в продължение на 20 мин с миксер. Прибавяме жълтъците и продължаваме биенето още 10 мин, след което добавяме 1 ч.ч. брашно.
В отделен съд разбиваме белтъците на гъст сняг и прибавяме към тях 1 ч.ч. брашно. Съединяваме внимателно двете смеси и разбъркваме много леко, за да не спаднат белтъците. Изсипваме тестото в намазана с масло и поръсена с брашно правоъгълна тава.
Измиваме кайсиите, нарязваме ги на половинки по дължина и ги нареждаме върху тестото на разстояние една от друга с отвора нагоре. Печем в силна фурна.
След като сладкишът изстине, нарязваме го на квадратни форми, като внимаваме кайсията да остане в средата.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...