Продукти:
• 8 круши
• захар за сиропа
• мармалад за пълнеж
За соса:
• 4 жълтъка
• 150 г пудра захар
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2 с.л. коняк
Начин на приготвяне:
Избираме средно големи здрави круши, обелваме ги и ги издълбаваме от страната противоположна на дръжката. Варим ги, докато омекнат в рядък захарен сироп. Изваждаме ги, отцеждаме ги и ги пълним с малмалад от праскови или кайсии или с някакво желе.
Разбиваме в продължение на 7-8 ми жълтъците за соса заедно с пудрата захар. Прибавяме виното и бием сместа на тих огън, докато се сгъсти. Отстраняваме от огъня и след като изстине, подправяме с коняка.
Нареждаме напълнените круши в подходяща чиния за сервиране и ги заливаме с винения сос.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...