Продукти:
• 200 г свинска мас
• 1 к.ч. олио
• половин кофичка кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка сол
• 2 ванилии
• 800 г брашно
• конфитюр
• пудра захар
Начин на приготвяне:
От маста, олиото, киселото мляко със содата, солта, ванилията и брашното замесваме тесто. Разточваме кора с дебелина 5 мм, от която изрязваме правоъгълници.
Разстиламе в средата на правоъгълниците конфитюр и завиваме краищата им. Нареждаме бисквитите в намаслена тавичка и ги печем в предварително загрята умерена фурна.
След като опечем бисквитите, ги овалваме в пудра захар.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...