Продукти:
• 4 белтъка
• 12 с.л. пудра захар
• 1 ч.л. лимонов сок
• 350 г смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Върху тенджера с топла вода или на топъл котлон разбиваме белтъците с пудрата захар. Когато се сгъстят, прибавяме лимоновия сок.
От получения сняг отделяме около 1 чаена чаша. Към останалия сняг прибавяме смлените орехови ядки и разбъркваме леко, докато белтъците ги поемат.
От полученото орехово тесто правим топчици, които редим на разстояние върху хартия за печене.
От отделения разбит на сняг белтък шприцоваме върху топчиците малки целувки. Печем в слаба фурна.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...