Продукти:
• 4 белтъка
• 12 с.л. пудра захар
• 1 ч.л. лимонов сок
• 350 г смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Върху тенджера с топла вода или на топъл котлон разбиваме белтъците с пудрата захар. Когато се сгъстят, прибавяме лимоновия сок.
От получения сняг отделяме около 1 чаена чаша. Към останалия сняг прибавяме смлените орехови ядки и разбъркваме леко, докато белтъците ги поемат.
От полученото орехово тесто правим топчици, които редим на разстояние върху хартия за печене.
От отделения разбит на сняг белтък шприцоваме върху топчиците малки целувки. Печем в слаба фурна.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...