Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 75 г пудра захар
• 100 г бадеми
• 100 г брашно
• 1 ванилия
• 1 жълтък
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 яйце за намазване
• бадеми за украсяване
Начин на приготвяне:
Разбиваме омекналото масло до получаване на пяна, прибавяме захарта, а след това жълтъка. Пресяваме брашното със содата, прибавяме обелените, ситно настъргани бадеми и разбитото масло, след което омесваме тесто. Оставяме го 1 час да почива.
Разточваме кора, дебела около 5 мм, изрязваме с формички цветя, намазваме с разбитото яйце, забождаме на всяко цвете половин попарен и обелен бадем и печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...