Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 1/2 ч.ч. смлени орехови ядки
• 2 ванилии
• 1 бакпулвер
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесваме олиото със захарта, смлените орехи и ванилията. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме меко тесто и го разточваме на кора с дебелина около 5 мм.
С помощта на формички или кръгла чаша изрязваме фигурки от тестото. Нареждаме ги в намаслена и набрашнена тавичка и ги печем в умерено загрята фурна. Поръсваме готовите курабийки с пудра захар, докато са още горещи.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...