Кулинарни рецепти » Великденски курабийки

 Великденски курабийки

Продукти:

• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. мас
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. амонячна сода
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. кристална захар
• 1 пакет брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с олиото, маста, млякото, амонячната сода, бикарбоната и захарта. Прибавяме брашно, колкото поеме, за да стане меко тесто. Оформяме топчета колко яйце.

В тавичка, намазана с олио, подреждаме топчетата на разстояние, защото при изпичането се надуват. Отгоре всяко топче намазваме с разбит жълтък и поръсваме с кристална захар.

Печем при температура 200 градуса 15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало