Кулинарни рецепти » Канелени пурички

 Канелени пурички

Продукти:

• 150 мл прясно мляко
• 20 г мая
• 2 с.л. кристална захар
• 2 яйца
• 200 г счукани на едро орехи
• 1 равна ч.л. канела
• 180 г мас
• 600 г брашно
• 220 г захар

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в леко затопленото мляко. Прибавяме захарта, жълтъците и брашното и измесваме кексово тесто. Оставяме го да втаса и тогава прибавяме стопената мас и още малко брашно, така че да става за точене.

Разделяме тестото на 3 части и разточваме правоъгълници с дебелина 1 см. Разбиваме белтъците със захарта, намазваме корите с тях и ги наръсваме с канела и орехи. Навиваме на рула, които нарязваме на парченца. Подреждаме ги на разстояние в намаслена тава и ги изпичаме в загрята умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало