Продукти:
• 200 г ситно настърган шоколад
• 200 г лешници
• 4 с.л. брашно
• 1 ч.л. нишесте
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. кардамон
• 1 ч.л. джинджифил
• 1 пакетче бакпулвер
• 200 г краве масло
• 1 1/2 ч.ч. пресята пудра захар
• 5 яйца
• какао за овалване
Начин на приготвяне:
Смесваме шоколада, лешниците, пресятото с бакпулвера брашно, нишестето и подправките. Разбиваме размекнатото масло на пяна и при непрекъснато бъркане сипваме захарта малко по малко. Като продължаваме да бъркаме прибавяме едно по една яйцата, а след това брашнената смес.
Разбъркваме добре и изсипваме сместа в тавичка, чието дъно сме покрили с хартия. Печем 25 мин в предварително загрята фурна при температура 180°С. Оставяме сладкиша да изстине и го нарязваме на кубчета, които овалваме в какао.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...