Продукти:
• 150 г захар
• 3 белтъка
• 150 г бадеми или лешници
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците като постепенно сипваме захарта. Нарязваме бадемите (лешниците) и ги прибавяме към разбитите белтъци.
С десертна лъжичка внимателно загребваме от сместа и разпределяме в предварително намазана тава. Изпичаме сладките на много слаб огън и ги поднасяме студени.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...