Продукти:
• 200 г краве масло
• 150 г пудра захар
• 1 жълтък
• 400 г брашно
• 40 г какао
• 1 ванилия
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото заедно със захарта. Прибавяме жълтъка, какаото, ванилията и брашното. Замесваме тесто, от което късаме парченца и ги оформяме като топчета.
Нареждаме топчетата в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна. След като ги извадим от фурната ги оставяме да поистинат и ги овалваме в пудра захар.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...