Продукти:
• 250 г брашно
• 1 ч. л. бакпулвер
• 3 с. л. захар
• 2 ванилии
• 150 г краве масло (маргарин)
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното с бакпулвера, прибавяме захарта и ванилията и с маслото омесваме тесто. Когато тестото започне да залепва по ръцете, слагаме го в хладилника за малко.
След това разточваме лист с дебелина 4-5 мм и нарязваме кръгчета. Изпичаме в умерена фурна и по желание украсяваме с шоколадова глазура.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...