Кулинарни рецепти » Ореховки с шоколадова глазура

 Ореховки с шоколадова глазура

Продукти:

• 200 г краве масло
• 300 г смлени орехови ядки
• 50 г крокан
• 4 белтъка
• 150 г пудра захар

За глазурата:

• 4 жълтъка
• 150 г пудра захар
• 100 г разтопен шоколад

Начин на приготвяне:

Размекваме маслото и го разбиваме със захарта до побеляване. Прибавяме разбитите на сняг белтъци, смлените орехи и счукания крокан. Разбиваме добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Печем в умерена фурна.

Разбиваме жълтъците с пудрата захар и затопляме на огъня, докато сместа се сгъсти. Прибавяме разтопения шоколад, разбъркваме и изсипваме сместа на равномерен пласт върху изпечения блат. Изчакваме сладкишът да изстине и го разрязваме на квадратчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало