Продукти:
• 1,5 кг брашно
• 500 г захар
• 1 к.ч. олио
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 пакетче бакпулвер
• 1 пакетче амонячна сода
• 2 ванилии
• жълта и червена сладкарска боя
• 2 ч.ч. смлени чаени бисквити за овалване
За крема:
• 2 пакетчета краве масло
• 4 яйца
• 500 г пудра захар
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
Смесваме захарта и яйцата и разбиваме, докато захарта се разтопи. Прибавяме киселото мляко, хлебната и амонячната сода. Разбиваме добре, като постепенно сипваме олиото. Накрая сипваме брашното, което сме пресяли с бакпулвера и ванилиите. Омесваме средно твърдо тесто.
Оформяме от тестото топчици с големината на орех. Нареждаме ги в намаслена тавичка на разстояние едно от друго и печем в предварително загрята фурна при температура 220°С, докато станат бледорозови.
Размекваме маслото за крема и го разбиваме с пудрата захар, докато получим еднородна смес. При непрекъснато разбиване прибавяме едно по едно яйцата и накрая – орехите. Внимателно издълбаваме изпечените топчета от страната, на която са лежали в тавата. Пълним ги с приготвения крем и ги слепваме две по две.
Разтваряме жълтата и червената боя и потапяме топчетата от едната страна в жълтата боя, а от другата – в червената. После ги овалваме в смлените бисквити. За дръжчици на прасковите слагаме листенца от чимшир.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...