Продукти:
• 100 г извара
• 50 г краве масло
• 100 г брашно
• 20 г пудра захар
• 1 яйце
• 1 щипка сол
• мармалад от шипки
Начин на приготвяне:
Пресоваме изварата, след което объркваме с маслото и брашното, докато се получат трохи. Добавяме захарта, солта и яйцето и замесваме тесто. Оставяме го да “почива” един час. След това разточваме и нарязваме на квадрати.
В средата на всеки квадрат слагаме от мармалада и прегъваме тестото, за да се получи триъгълник. Намазваме краищата с белтък и ги слепваме, като леко прищипваме. Можем да ги изпечем или изпържим в олио. Сервираме тригуните топли, като преди това ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...