Кулинарни рецепти » Шипкови тригуни

 Шипкови тригуни

Продукти:

• 100 г извара
• 50 г краве масло
• 100 г брашно
• 20 г пудра захар
• 1 яйце
• 1 щипка сол
• мармалад от шипки

Начин на приготвяне:

Пресоваме изварата, след което объркваме с маслото и брашното, докато се получат трохи. Добавяме захарта, солта и яйцето и замесваме тесто. Оставяме го да “почива” един час. След това разточваме и нарязваме на квадрати.

В средата на всеки квадрат слагаме от мармалада и прегъваме тестото, за да се получи триъгълник. Намазваме краищата с белтък и ги слепваме, като леко прищипваме. Можем да ги изпечем или изпържим в олио. Сервираме тригуните топли, като преди това ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало