Продукти:
• 4 козуначни кифли
• 2 ч.ч. изчистени череши или плодове от сладко
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. захар, но може и по-малко
• 4 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1/2 ч.л. канела
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме кифлите в прясно мляко, за да се напоят, след което ги отцеждаме и смачкваме . Последователно добавяме брашното, млякото, яйцата, захарта и малко канела. Смесваме всичко и добавяме черешите без костилки или плодове от сладко или консерва.
От приготвеното тесто оформяме сладки, които пържим бавно до кафеникаво в сгорещена мазнина, като ги обръщаме от всички страни. Объркваме захар и канела и овалваме сладките в сместа. Поднасяме веднага.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...