Продукти:
• 2 пакетчета краве масло
• 40 г захар
• 100 мл прясно мляко
• 25 г мая за хляб
• 1 ванилия
• 500 г брашно
За плънката:
• 3 белтъка
• 250 г захар
• 250 г запечени орехови ядки
• лимонова кора
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в малко мляко и я оставяме да втаса. После замесваме тесто от млякото, маята, брашното и ванилията. Оставяме го на топло да втаса.
Разбиваме на гъст сняг белтъците със захарта. Внимателно смесваме със запечените и смлени орехови ядки. Ароматизираме с малко настъргана лимонова кора.
Разделяме втасалото тесто на 4 топки и от всяка топка разточваме правоъгълна кора с размери 40/20 см. Разстиламе пълнежа по равно върху четирите кори и навиваме корите на рула.
С остър нож нарязваме рулата на кръгчета с дебелина 5 мм. Нареждаме кръгчетата в намаслена тава и ги печем в умерено загрята фурна до бледорозово.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...