Продукти:
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 4-5 с.л. сироп от ягоди
• 2 с.л. пудра захар
• 1 белтък
• червена боя
• кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъка с пудрата захар, прибавяме сиропа, боята, разтворена в няколко капки вода, и орехите.
От сместа оформяме ягодки и ги овалваме в кристалната захар. Поднасяме сладкишчетата след като са престояли 1 ден.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...