Продукти:
• 250 г пресято брашно
• 250 г счукани фъстъци или орехови ядки
• 200 г захар
• 2 яйца
• 1 с. л. прясно мляко
• 2 с. л. разтопено краве масло
• 2 щипки сол
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти (ако е необходимо, добавяме още малко брашно). Готовото тесто разточваме на пласт с дебелина 1 см и го нарязваме на ивици дълги 8 см и широки 2 см.
Намазваме тавичката с мазнина и нареждаме пръчиците в нея. Печем ги около 20 минути в умерена фур-на (180°C).
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...