Продукти:
• 2 опаковки бисквити
• 2 ч.ч. прясно мляко
• плодове от конфитюр /ягоди, вишни, череши, малини/
За крема:
• 1 цяло яйце
• 1 жълтък
• 100 г захар
• 1 пакетче краве масло
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето и жълтъка със захарта на топло до сгъстяване. Разбиваме отделно маслото на пяна и го сипваме по малко при непрекъснато бъркане в изстиналата яйчна смес.
Потапяме бисквитите в прясното мляко и ги нареждаме върху полиетилен или целофан в три колонки по три реда. Между редовете мажем с приготвения крем. По дължината на средната колонка нареждаме плодовете от конфитюра.
Внимателно с помощта на целофана повдигаме крайните колонки, така че да се слепят върху средната като покрив на колибка. Оставяме готовия сладкиш да престои в хладилник.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...